Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
18.02.2019

Правоохоронними органами АР Крим встановлено та оголошено в розшук керівництво і учасників окремого підрозділу «Рубеж», що входить до незаконного збройного формування «Самооборона Криму»

Слідчим відділом ГУНП в АР Крим та м. Севастополі оголошено в розшук керівництво та учасників окремого підрозділу «Рубеж», який є частиною незаконного збройного формування «Самооборона Криму» та діяв на території міста Севастополя.
В ході розслідування встановлено керівника незаконно створеного збройного формування «Рубеж», якому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 5 ст. 260 КК України (керівництво незаконно створеними збройними формуваннями, що спричинило тяжкі наслідки). Дана стаття передбачає до п’ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Було встановлено 9 учасників «Рубеж», які починаючи з березня 2014 року приймали участь у озброєному захопленні корвета ВМС України «Хмельницький», розвідувального корабля «Славутич», військових частин ЗСУ. Також, активно сприяли розгортанню та діяльності блок-постів. Вказані особи підозрюються у вчинені кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 260 КК України (участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування). Кримінальна відповідальність за цією статтею передбачає до восьми років позбавлення волі.
Прокуратура АР Крим здійснює процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні.

кількість переглядів: 2822