Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
20.02.2019

Початок збройної агресії Російської Федерації проти України та окупації Криму

Сьогодні, відповідно до Постанови Верховної Ради України про Заяву Верховної Ради України «Про відсіч збройній агресії Російської Федерації та подолання її наслідків»  5 років тому розпочалась збройна агресія Російської Федерацій проти України. В ці дні на півострові з’явилися військовослужбовці РФ без знаків розпізнавання і  розпочалося створення нерегулярних незаконних військових формувань “кримської самооборони”.
 
Гюндуз Мамедов, прокурор АР Крим: “Для нас хештеги “Крим – це Україна” і “Кримчани – це українці” це не просто гасла, а цінності та мета, на яких ґрунтується вся наша робота. Ці п’ять років, коли ми працюємо без доступу до території Криму, наша діяльність спрямована на забезпечення невідворотності покарання тих, хто причетний до тимчасової окупації півострову і тих, хто намагається зробити цю окупацію постійною.  Тому до цих хештегів в наших матеріалах ми будемо додавати в ці дні ще й #НевідворотністьПокарання.
 
Ми підтвердили свою відданість цим цінностям конкретними справами: робота з Міжнародним кримінальним судом в Гаазі, провадження відносно “Самооборони Криму”, відносно колишнього Голови Апеляційного суду автономії, який зараз під вартою в Києві; засудження до позбавлення волі депутата ВР Крим, який голосував за спробу анексії тощо.
 
І ми продовжeємо переслідувати тих, хто зрадив Україну, тих, хто вчинив та вчиняє воєнні злочини та злочини проти людяності в окупованому Криму. Окупаційна влада повинна відчути весь тягар правових наслідків за спробу анексувати український Крим!"

кількість переглядів: 3484