Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
11.04.2019

Завершено досудове розслідування щодо організованої групи, яка виготовляла і збувала зброю

За процесуального керівництва прокуратури Автономної Республіки Крим, завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо вчинення організованою злочинною групою цілого ряду злочинів пов’язаних із незаконним виготовленням, переробкою вогнепальної зброї та вибухових речовин.

У ході досудового розслідування установлено, що громадяни України,  які проходили службу в зоні проведення АТО в складі добровольчого батальйону, організували в приміщенні одного з київських заводів майстерню,   у якій незаконно виготовляли та зберігали вогнепальну зброю, вибухові речовини, бойові припаси. У подальшому вогнепальну зброю, вибухові речовини та бойові припаси незаконно збували   в м. Києві та інших регіонах України.

Так, в рамках кримінального провадження задокументовано три факти незаконного збуту вказаною організованою групою виготовленої  ними вогнепальної зброї та вибухової речовини «тротилу».
Крім того, за результатами обшуків, проведених у м. Києві, Васильківському, Києво-Святошинському та Броварському районах Київської області, в приміщенні майстерні, місцях зберігання зброї, а також житлових приміщеннях фігурантів злочинної діяльності, виявлено на вилучено  4 гранатомети, 30 гранат, 2 вогнемети, 3 кг вибухової речовини «С4» (пластид), 3 електродетонатори, 6 гвинтівок, 3 одиниці автоматичної зброї, 37 пістолетів, 2 крупнокаліберні снаряди, близько 14 780 боєприпасів різного калібру.

За результатами проведених слідчих та негласних слідчих (розшукових) дій, трьом особам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених  ч. 3 ст. 263-1, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 263 КК України. На даний час виконуються вимоги ст. 290 КПК України (відкриття матеріалів іншій стороні).

кількість переглядів: 2964