Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
10.05.2019

Під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим викрито злочинну організацію із вербування та незаконного переміщення українських громадян

9 травня 2019 року, під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим, слідчими Головного управління Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі, спільно з представниками Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України викрито злочину організацію, учасники якої вербували громадян України з метою експлуатації
та незаконного переміщення їх через державний кордон, у тому числі через закриті пункти пропуску, що розташовані на тимчасово окупованій території півострову.     
 
Кінцевою метою вербування громадян було залучення їх до протиправної діяльності, яка полягала у незаконному переправленні нелегальних мігрантів (переважно громадян Сирії) до країн Європи. Частина завербованих громадян України були затримані правоохоронними органами Греції та Італії. На даний час у вказаних країнах відбувають покарання близько 250 українців, які стали жертвами злочинних дій.
 
На даний час, одному із учасників злочинної організації повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 149 та ч. 2 ст. 332 КК України, найближчим часом до суду буде спрямовано клопотання про обрання відносно нього запобіжного заходу.
Наразі тривають першочергові слідчі дії.
 
 
Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).
 

кількість переглядів: 3084