Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
05.07.2019

Особі, що обвинувачується у розповсюдженні матеріалів із закликами до вчинення дій з метою зміни меж території держави, продовжено запобіжний захід, але з альтернативністю внесення застави

Учора, 04 липня 2019 року, ухвалою Солом’янського районний суду м. Києва продовжено запобіжний захід у виді тримання під вартою ще на два місяці особі, яка обвинувачується у розповсюдженні матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 109, ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110 КК України).
 
Проте, у зв’язку з ухваленням Конституційним Судом України рішення про неконституційність положення ч. 5 ст. 176 КК України, судом встановлено обвинуваченому заставу у розмірі 40 мінімумів доходів громадян, що становить 80 тис 280 грн та може бути внесена, як самим обвинуваченим так і іншою фізичною або юридичною особою. Крім того, суд зобов’язав обвинуваченого повідомляти про зміну місця проживання та роботи, не виїжджати з м. Києва без дозволу прокурора або суду.
 
З вказаним рішенням суду сторона обвинувачення не погоджується, на даний час,  прокуратура автономії готує апеляційну скарга на рішення суду першої інстанції.
 
Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).
 

кількість переглядів: 2954