Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
18.07.2019

Прокуратура АР Крим звернулася з позовом до суду з метою забезпечення реалізації прав осіб, які проживають на тимчасово окупованій території півострову

Прокуратура АР Крим звернулася з позовом до суду з метою забезпечення реалізації прав осіб, які проживають на тимчасово окупованій території півострову Крим, на вільний доступ до освіти.
 
Встановлено, що органами виконавчої влади не вжито заходів щодо створення у місцевих органах виконавчої влади Херсонської області освітніх інформаційно-консультаційних пунктів на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України 2018 року. Враховуючи наведене, прокуратура АР Крим пред’явила позов про визнання бездіяльності суб’єктів владних повноважень протиправною та зобов’язання вчинити певні дії.
 
Метою діяльності зазначених пунктів є надання комплексної допомоги дітям і молоді, які проживають на тимчасово окупованій території, у підготовці до державної підсумкової атестації, зовнішнього незалежного оцінювання та вступу до вищих навчальних закладів, реалізація їх права на вільний доступ до освіти на материковій частині України.
 

кількість переглядів: 2798