Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
31.10.2019

Під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим трьом мешканцям Херсонської області повідомлено про підозру у торгівлі людьми

Прокуратурою АР Крим здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом організації групою осіб злочинної схеми, спрямованої на вербування громадян з метою їх подальшої експлуатації.
У ході досудового розслідування здобуто докази причетності до вчинення кримінального правопорушення трьох мешканців Херсонської області у зв’язку із чим зазначеним громадянам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України (торгівля людьми).
 
Досудовим розслідування встановлено, що підозрювані починаючи з 2013 року підшукували та вербували громадян (моряків), які перебували у скрутному матеріальному становищі, з-поміж мешканців тимчасово окупованої території АР Крим та інших регіонів України. Надалі, підозрювані, шляхом обману експлуатували моряків в якості членів екіпажів для перевезення нелегальних мігрантів морським шляхом з території Турецької Республіки до країн ЄС.

Нагадаємо, під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим, слідчими ГУ НП в АР Крим та м. Севастополя спільно з оперативними співробітниками Азово-Чорноморського регіонального управління ДПСУ, представниками Департаменту протидії торгівлі людьми НПУ, проведено ряд обшуків на території Херсонської та Миколаївської областей по вищезазначеному факту. За результатами проведення яких слідчі виявили речі та документи, що підтверджують вчинення кримінального правопорушення, пов’язаного з торгівлею людьми та іншої протиправної діяльності.
На даний час вживаються заходи спрямовані на обрання підозрюваним запобіжних заходів.

кількість переглядів: 3021