Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
09.01.2020

Повідомлено про підозру керівнику російської компанії, яка незаконно видобуває пісок біля берегів Кримського півострову

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим повідомлено про підозру керівнику російської компанії, за фактом незаконного видобування корисних копалин, а саме видобутку морського піску на територіях природно-заповідного фонду, біля берегів Кримського півострова (ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 240 КК України).     
 
У ході проведення досудового розслідування встановлено, що керівник іноземної юридичної особи починаючи з середини травня 2015 року, спільно з капітанами суден, організував незаконний видобуток морського піску в Каркінітській та Джарилгацькій затоці.

Внаслідок зазначених протиправних дій упродовж 2015 - 2018 років державі завдано збитки на суму понад 140 мільйонів гривень.

 
Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні проводиться слідчим відділом Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.
Винним особам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.
 
Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).
 

кількість переглядів: 3595