Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
14.01.2020

Прокуратура АР Крим скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника командира севастопольського спецпідрозділу “Беркут”, який підозрюється в державній зраді

Прокуратура автономії, за результатами проведеного спеціального досудового розслідування, сьогодні, 14 січня 2020 року, направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника командира роти міліції особливого призначення «Беркут» УМВС України, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

У ході розслідування кримінального провадження отримано беззаперечні докази того, що обвинувачений, починаючи з лютого 2014 року надав допомогу та сприяв окупації Криму. В момент окупації вказаний громадянин був призначений на посаду виконуючого обов’язки командира спеціального муніципального підрозділу міліції «Беркут» у новоствореному незаконному органі окупаційної влади, так званому «Координационном совете по организации Севастопольского городского управления по обеспечению жизнедеятельности Севастополя».
Будучи на посаді заступника командира роти міліції «правоохоронець», організував та забезпечив незаконну перевірку документів громадян та їх транспортних засобів, шляхом протиправних оглядів та обшуків. Також, своїми незаконними діями, протидіяв потраплянню на територію АР Крим представників міжнародних організацій (ООН, ОБСЄ), працівників державних та правоохоронних органів України.

Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2615