Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
09.04.2020

Прокуратура та поліція автономії зафіксували черговий факт порушення державою-окупантом екологічних норм в Криму

Прокуратура автономії спільно з ГУНП в АР Крим та м. Севастополя розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 243 КК України (забруднення моря).
Встановлено, що біля узбережжя тимчасово окупованого півострова, внаслідок перевантаження танкерами, які належать Російській Федерації, нафтопродуктів та інших паливо-мастильних вантажів, допущено забруднення акваторії Чорного й Азовського морів. Забруднення зафіксовані у нейтральних водах Чорного моря на південь від Керченської протоки та ще у трьох місцях, загальною площею понад 24 км². 


Нагадаємо, що раніше, прокуратура та поліція АР Крим зареєстрували кримінальне провадження за ч.2 ст. 240 КК України (порушення правил охорони або використання надр). В рамках якого встановлено, що після окупації півострова, дамбу Нижньо-Чурбашського водосховища у м. Керч, почали використовувати для незаконного видобутку піску, як наслідок, бруд від його промивання та видобування потрапляє на міський пляж.
У той же час, токсичні речовини потрапляють до Чорного моря створюючи загрозу для здоров’я населення та природного середовища.



кількість переглядів: 3400