Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
08.05.2020

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно митника, який обвинувачується у завданні державі збитків на 350 тисяч гривень

Прокуратура АР Крим скерувала до суду обвинувальний акт щодо державного інспектора митого оформлення посту «Херсон-порт» митниці ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.
 
У ході розслідування кримінального провадження встановлено, що упродовж 2016-2018 років інспектор митного оформлення, порушуючи вимоги Митного кодексу України, зловживаючи своїм службовим становищем здійснював митне оформлення суден закордонного плавання поза приміщенням митного посту «Херсон-Порт», за що передбачена плата у сумі 20 євро, при цьому до декларації інспектор вносив відомості про здійснення митного контролю у приміщенні митного поста за що сплата мита не передбачена. Внаслідок вказаних дій підозрюваного, зазначені митні платежі до бюджету не надходили, що спричинило збитки державі на суму понад 350 тисяч гривень.
Досудове розслідування здійснювалось територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Мелітополь
 
Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



кількість переглядів: 2360