Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
03.06.2020

Прокуратура та поліція Криму повідомили про підозру окупаційному правоохоронцю, який незаконно затримував "учасників" організації «Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі»

Прокуратура АР Крим спільно з ГУНП в АР Крим та м. Севастополя повідомили про підозру старшому слідчому незаконно створеного слідчого відділу Управління ФСБ Росії по Республіці Крим і м. Севастополя, за фактом незаконного позбавлення волі кримчан за нібито участь в діяльності організації «Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі» (Севастопольська група), за ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі).
 
Окупаційний «слідчий», реалізуючи політику держави-окупанта спрямовану на переслідування кримчан за релігійними ознаками, знаючи, що вказана організації на території України не заборонена, здійснив незаконне затримання останніх за нібито участь в «терористичній» організації. Вказаний «слідчий» також ініціював перед «судом» питання про обрання, та неодноразове продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

В подальшому, затриманих було незаконно засуджено
до 5 та 7 років позбавлення волі вироком Північно-Кавказького окружного воєнного суду Російської Федерації.
 
На даний момент, підозрюваних оголошено в розшук, вживаються всі заходи для встановлення їх місцезнаходження.

Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України)

 
 
 

кількість переглядів: 2471