Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
06.08.2020

Близько 2 мільйонів гривень збитків державі: до суду скеровано обвинувальний акт стосовно посадовця Державної виконавчої служби

Прокуратура АР Крим скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього посадовця Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, який обвинувачується у вчиненні зловживання службовим становищем, що завдало тяжких наслідків державним інтересам (ч. 2 ст. 364 КК України).
 
Слідством встановлено, що у відділі Державної  виконавчої служби на виконанні перебувало рішення суду про стягнення боргу з одного з комерційних банків на суму 764 тис. доларів США. У зв'язку з тим, що виконання рішення здійснювалось примусово, а не добровільно, державним виконавцем винесено постанову про стягнення з банку боржника до державного бюджету виконавчого збору (10% від суми боргу), що становить 76 тис. доларів (1,9 млн грн на момент вчинення злочину) в порядку ст. 28 ЗУ «Про виконавче провадження». Проте, за результатами безпідставної перевірки виконавчого провадження, посадовець Департаменту, зловживаючи своїм службовим становищем, всупереч інтересам служби, незаконно скасував зазначену постанову. Відповідно, боржник був незаконно звільнений від сплати виконавчого збору, що завдало істотної шкоди інтересам держави.
Досудове розслідування здійснювалось ГУНП в АР Крим та м. Севастополі
 
Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).
 

кількість переглядів: 2089