Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
05.10.2020

Через порушення порядку в’їзду/виїзду з/на окупований півострів повідомлено про підозру помічнику капітана бурової установки

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та міста Севастополя повідомлено про підозру громадянину України за фактом порушення порядку в’їзду/виїзду з/на тимчасово окуповану територію півострова Крим (ч. 2 ст. 332- 1 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний, обіймаючи посаду помічника капітана бурової установки, з 2014 року до січня 2020 року систематично виїжджав через закриті морські порти на тимчасово окуповану територію півострова, з метою спричинення шкоди інтересам України, що полягла у незаконному видобутку корисних копалин на континентальному шельфі України.
 
У ході проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання фігуранта виявлено докази, що підтверджують протиправну діяльність підозрюваного на окупованій території. 
На даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.       
Досудове розслідування здійснюється ГУСБУ в АР Крим (з дислокацією у м. Херсон).
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 3545