Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
10.11.2020

«Самооборонівцям», які захоплювали адміністративні будівлі у Сімферополі та несли службу на незаконно створеному блок-пості, повідомлено про підозри

Прокуратура автономії спільно з ГУНП в АР Крим та м. Севастополя, повідомила про підозру трьом учасникам незаконного збройного формування «Самооборона Криму» за ч. 2 ст. 260 КК України. Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що один із підозрюваних,  починаючи з лютого 2014 року був учасником незаконного збройного формування «Самооборона Криму». Під час мітингу на підтримку територіальної цілісності України 26 лютого 2014 року, разом з іншими «самооборонівцями» брав участь у затриманні проукраїнських активістів, а також захопленні будівлі Верховної Ради АР Крим, здійснював блокування та захоплення адміністративних будівель у м. Сімферополі. Пізніше нагороджений представниками окупаційної адміністрації медалями «За возвращение Крыма» та «За защиту Крыма».
 
Ще двоє підозрюваних, громадян України, протягом лютого-березня 2014 року здійснювали «контрольно-пропускний режим» на незаконно створеному блок-пості при в’їзді до м. Джанкой АР Крим. Погрожуючи застосуванням фізичної сили та вогнепальної зброї, підозрювані здійснювали перевірки документів осіб та обшукували транспортні засоби, а також брали участь у затриманні українських громадян на території півострова.
 
 
 
На даний час, «самооборонівців» оголошено в розшук.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2473