Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
29.01.2021

Повідомлено про підозру ще одному окупаційному «слідчому», який переслідував українську журналістку в Криму

За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозру «старшому слідчому-криміналісту слідчого відділу Управління ФСБ по Республіці Крим та м. Севастополі» у вчиненні кримінального правопорушення за фактом перешкоджання законній діяльності української журналістки      (ч. 2 ст. 171 КК України). Раніше вказаному громадянину було повідомлено про підозру за фактом порушення недоторканості житла (ч. 2 ст. 162 КК України). 
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний, будучи працівником  Служби безпеки України, після окупації півострова Російською Федерацією перейшов на службу до незаконно створених слідчих органів Російської Федерації та своїми діями сприяв реалізації політики держави-окупанта щодо переслідування проукраїнськи налаштованого населення півострова.
З цією метою «окупаційні слідчі» розпочали кримінальне переслідування однієї з українських журналісток у зв’язку з її професійною діяльністю, а саме публікацією статей, у яких об’єктивно висвітлювалися події, що відбувалися  на території Кримського півострову. У рамках цієї «справи», з метою здійснення психічного тиску, «слідчі» провели ряд обшуків за місцем проживанням журналістки, її батьків та друзів.
 
Здійснюючи незаконне кримінальне переслідування, підозрюваний та інші працівники "правоохоронних органів" держави-окупанта створили умови, за яких потерпіла була вимушена залишити АР Крим. Надалі їй було «заочно повідомлено про підозру» та обмежено в’їзд на територію півострова.
 
Загалом прокуратура автономії здійснює процесуальне керівництво у 18 кримінальних провадженнях, щодо злочинів, вчинених проти журналістів та громадських журналістів в Криму. В рамках вказаних кримінальних проваджень 13 особам повідомлено про підозру.
Досудове розслідування у провадженнях зазначеної категорії здійснюється слідчим управлінням Головного управління НП в АР Крим та м. Севастополі.
 
Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).
 

кількість переглядів: 2594