Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
06.04.2021

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно громадянина України, учасника незаконної організації «Автоканал Севастополя»

За процесуального керівництва прокуратури автономії до суду скеровано обвинувальний акт стосовно громадянина України, учасника незаконної організації «Автоканал Севастополя» за ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність та недоторканість України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений, починаючи з лютого 2014 року, був активним учасником незаконної організації «Автоканал Севастополя», яка сприяла окупації Кримського півострову. Зокрема, учасники вказаної організації за допомогою власних каналів зв'язку координували роботу НЗФ «Самооборони Севастополя» задля патрулювання міста Севастополь, виявлення та затримання проукраїнськи налаштованих громадян, здійснення спостереження за штабом Військово-Морських Сил ЗСУ та іншими військовими частинами України в Севастополі.  
Обвинувачений безпосередньо координував діяльність осіб, які несли службу на незаконно створених блок-постах поблизу м. Севастополя, з метою  здійснення перевірок документів, обшуків транспортних засобів, а також затримання громадян України.
 
Разом з тим, вказаний громадянин, спільно з іншими учасниками «автоканалу», під час проведення незаконних виборів на території окупованого півострову здійснював спостереження та патрулювання на дільницях, де відбувалось голосування.
Пізніше, обвинувачений був нагороджений медалями: «За возвращение Крыма», ювілейним знаком ФСБ Росії «Ветераны спецслужб России защитникам Крыма и Севастополя», а також «В ознаменование пятой годовщины начала «Русской весны 23.02.14 - 23.02.19»». Перераховані медалі були вручені  за «вагомі внески» в організацію та сприяння діяльності незаконних блок-постів, збір медикаментів та продуктів харчування.
На даний час, щодо обвинуваченого діє запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Нагадаємо, вказаного громадянина України виявлено 18 лютого 2021 року на КПВВ «Каланчак», під час перетину адмінмежі з окупованим півостровом, тоді ж йому було повідомлено про підозру.

 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 2090