Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
22.06.2021

Контрабанда та розповсюдження героїну на суму понад 300 мільйонів гривень: правоохоронці автономії викрили діяльність транснаціональної злочинної групи

За процесуального керівництва прокуратури Автономної Республіки Крим та м. Севастополя спільно зі співробітниками Департаменту боротьби з наркозлочинністю НП України та слідчими ГУ НП України в АР Крим та м. Севастополі, а також компетентними органами Республіки Молдова, в рамках міжнародної слідчої групи, викрито діяльність транснаціональної організованої злочинної групи, яка налагодила схему перевезення героїну у особливо великих розмірах через територію України  (ст. 307 КК України).
 
 
За результатами спланованої міжнародної спецоперації, після проведення контрольованої поставки наркотичного засобу через територію України до Республіки Молдова, правоохоронці вилучили у дилерів 1092 брикети з наркотичним засобом – героїном загальною вагою 235 кг, вартість якого на «чорному» ринку становить понад 300 мільйонів гривень, що еквівалентно 10 мільйонам євро. На даний час, у Молдові затримано сімох членів організованої злочинної групи, яким оголошено підозри та обрано запобіжні заходи відповідно до законодавства Республіки Молдова.
 
Громадяни Республік Туреччини та Молдови налагодили схему постачання героїну з Ісламської Республіки Іран до країн Євросоюзу через територію нашої держави у тому числі з використанням тимчасово окупованого півострову. З цією метою, члени вказаної злочинної організації створили фіктивні фірми, які нібито займались вантажними перевезеннями будівельних матеріалів. При цьому, героїн приховували в спеціально обладнаних муляжах – пустотілій цеглі, і разом з іншими будматеріалами на вантажних автомобілях транзитом переправляли до Республіки Молдова. Там для зберігання наркотику був орендований склад, де здійснювалось фасування «товару» задля подальшого спрямування до країн Євросоюзу.
Також спільники залучили до злочинної схеми ще п’ятьох громадян Республіки Молдова, які зустрічали вантажівки з наркотичними засобами та перепаковували їх для переправи.
 
Наразі правоохоронцями автономії готуються повідомлення про підозри фігурантам у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ч. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів) та ч. 2 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів) КК України.
На даний час тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення інших членів наркоугруповання, що перебувають як на території нашої держави, так і за її межами.
 

кількість переглядів: 5420