Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
24.01.2022

Становлення та зміцнення окупаційних судових органів на півострові: заочно судитимуть голову незаконного створеного суду

За процесуального керівництва прокуратури автономії, в порядку спеціального досудового розслідування, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно «голови Сімферопольського районного суду Республіки Крим». Дії обвинуваченого кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.
 
До окупації півострова обвинувачений перебував на посаді судді Центрального районного суду міста Сімферополя, у 2014 році, зрадив присязі на вірність народу України та обійняв посаду голови незаконно створеного «Сімферопольського районного суду Республіки Крим».
 
Обвинувачений надавав допомогу представникам держави-окупанта у переході судової системи України, що діяла в Криму, на відправлення правосуддя за законодавством РФ та сприяв окупаційним органам влади у придушенні спротивів окупації півострова з боку кримчан. Зокрема, «суддя» виніс незаконне рішення у справі про адміністративне правопорушення та призначив стягнення у вигляді штрафу розміром 10 тисяч рублів.
 
Таким чином, своїми діями та рішеннями обвинувачений сприяв становленню та зміцненню окупаційних судових органів на півострові, та надавав допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України.
Досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі.
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 2597