Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
28.03.2024

Співпраця з ворогом: до 8 років позбавлення волі засуджено окупаційного «заступника голови Комітету з протидії корупції Республіки Крим

За публічного обвинувачення прокуратури автономії заочний вирок отримав громадянин України, який зайняв посаду окупаційного «заступника голови Комітету з протидії корупції Республіки Крим». Його визнано винним у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України) та засуджено до 8 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані із державною службою та місцевим самоврядуванням, на 12 років. 
 
У суді прокурори довели, що після окупації півострова засуджений почав будувати кар’єру в окупаційному «Комітеті з протидії корупції Республіки Крим», пройшовши шлях від «провідного спеціаліста» до «начальника управління антикорупційних перевірок»
 
На початку 2023 року був призначений на посаду «заступника голови» вказаного «виконавчого органу спеціальної компетенції», на якій дотепер здійснює реалізацію політики держави-агресора «у сфері протидії корупції».

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось СУ ГУ СБУ в АР Крим
 
Пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя
 

кількість переглядів: 15