Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
30.05.2022

Систематичне порушення порядку в’їзду та виїзду на окупований півострів: викритому у Києві працівнику «Чорноморнафтогаз» повідомлено про підозру

Правоохоронці автономії викрили у м. Києві та повідомили про підозру  працівнику окупованого підприємства «Чорноморнафтогаз» за фактом порушення порядку в’їзду/виїзду з/на тимчасово окуповану територію півострова Крим (ч. 2 ст. 332 - 1 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин України, після окупації півострова, продовжив працювати на незаконно захопленому державою - окупантом підприємстві «Чорноморнафтогаз».
 
Відтак, з жовтня 2015 року до лютого 2022 року вказаний громадянин систематично виїжджав через закриті морські порти окупованого півострова  до бурової установки підприємства, яка знаходиться у виключній (морській) економічній зоні України.
У ході проведення обшуків за місцем проживання підозрюваного у м. Києві, виявлено докази, що підтверджують його протиправну діяльність в окупованому Криму.
 
Таким чином, підозрюваний спричинив шкоду інтересам держави,  забезпечуючи та сприяючи незаконній розробці й використанню РФ природних ресурсів у виключній (морській) економічній зоні України, не оформлюючи при цьому жодних документів в компетентних органах України.
 
Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 5625