Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
30.06.2022

Безпідставне користування надрами в Криму: суд задовільнив позов прокуратури автономії

Суд задовольнив позов прокуратури автономії в інтересах держави до одного з кримських підприємств про анулювання спеціальних дозволів на користування надрами на території окупованого АР Крим.
 
Правоохоронні органи автономії встановили факт порушення вимог природоохоронного законодавства, зокрема, щодо дотримання порядку користування надрами на території півострова.
 
Відтак, ТОВ «Ульяновскі вапняки», яке розміщувалось в Криму та після окупації півострова на материкову частину України не передислоковувалось, продовжує видобуток корисних копалин на підставі спеціальних дозволів, виданих державними органами України. При цьому, підприємство всупереч вимог чинного законодавства, не подає жодної звітності про користування надрами до Державної служби геології та надр України.
 
Правовідносини у сфері надрокористування мають спрямовуватися на ефективне використання ресурсного та інвестиційного потенціалу родовищ, а також на максимальне наповнення Державного бюджету України коштами від їх промислового видобування.
 
З метою запобігання безпідставного користування надрами України, прокуратура автономії звернулася з позовною заявою в інтересах держави в особі Державної служби геології та надр України до Житомирського окружного адміністративного суду про припинення права користування надрами шляхом анулювання спеціального дозволу, яке видано вказаному товариству.
 

кількість переглядів: 1597