Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
02.09.2022

Вивезення українського зерна з Криму: за клопотаннями прокуратури автономії накладено арешти на 6 суден-порушників

За клопотаннями прокуратури АР Крим та м. Севастополя, Шевченківським районним судом м. Києва накладено арешти на 6 морських суден-порушників порядку в’їзду/виїзду з/на окупований півострів (ч. 2 ст. 332-1 КК України) під час перевезення награбованого окупантами українського зерна, які були знаряддям вчинення злочинів.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що суднами «Амур-2501», «Александр Грин», «М. Андреев», «Федор», «Св. Константин» та «Капитан Корчин» під прапорами держави-окупанта, здійснюються систематичні незаконні заходи з/до закритого Севастопольського морського торговельного порту, переправляючи українське зерно до третіх країн. Таким чином, півострів Крим використовується РФ як плацдарм для незаконного перевезення зерна, викраденого з тимчасово окупованих територій України.
 
«З липня 2014 року державою офіційно припинено функціонування всіх портів окупованого півострова та закрито його гавані для міжнародного судноплавства. Ми кваліфікуємо заходження суден під іноземним прапором до морських портів Криму як дії, що підривають суверенітет України та порушують норми національного законодавства, а отже тягнуть за собою кримінальну відповідальність судновласників, операторів та капітанів суден» - зазначає керівник прокуратури автономії Ігор Поночовний.
 
Нагадаємо, що раніше, в рамках вказаного провадження вже було накладено арешти на ще 6 суден-порушників, а також повідомлено про підозри двом капітанам російських суден «Матрос Позинич» та «Михаил Ненашев» за ч. 2 ст. 332-1 КК України.
 
Досудове розслідування здійснюється CУ ГУ СБУ в АР Крим.

кількість переглядів: 2394