Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
06.09.2022

Ігор Поночовний: «Зрадники України, які вирішили побудувати нову «кар’єру» в окупованому Криму, мають пам’ятати про невідворотність покарання»

Прокуратура автономії, в порядку спеціального досудового розслідування, скерувала до суду 4 обвинувальні акти стосовно 4 кримських суддів. Дії обвинувачених кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає від дванадцяти до п’ятнадцяти років позбавлення волі.
 
Після окупації півострова 4 українських суддів, які працювали у судах АР Крим, зрадили присязі на вірність народу України та перейшли на службу до незаконно створених судових органів держави-окупанта. Зокрема, вони обійняли посади «суддів» у незаконно створених: Верховному суді Республіки Крим, Первомайському районному суді Республіки Крим та Керченському міському суді Республіки Крим. «Судді» безпосередньо сприяли становленню та зміцненню окупаційних судових органів на півострові, а також брали участь у формуванні та організації роботи окупаційних судів.
 
«Зрадники українського народу, які вирішили побудувати нову «кар’єру» в окупованому Криму, мають пам’ятати про невідворотність покарання. Попри те, що була відсутня практично вся інформація про осіб, які на момент окупації півострова працювали в судових органах, у ході розслідування ми систематично встановлюємо усіх суддів, які зрадили Україну» - наголошує керівник прокуратури АР Крим та м. Севастополя Ігор Поночовний.
 
За фактами вчинення державної зради прокуратура автономії повідомила про підозри 702 особам, 225 з яких – судді; 200 обвинувальних актів скеровано до суду, 66 з них стосуються саме суддів; 7 осіб вже отримали свої вироки.
 
 «З кожною новою підозрою та обвинувальним актом у злочинців все менше шансів сховатись від українського правосуддя на тимчасово окупованих територіях, а особливо, коли над поверненням цих території працюють ЗСУ» - підсумував керівник прокуратури автономії.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду

кількість переглядів: 1299