Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
26.09.2022

Забезпечення логістики для перевезення окупантами українського зерна через півострів: кримському «міністру» повідомлено про підозру

Прокуратура автономії підозрює окупаційного «Міністра сільського господарства Республіки Крим» у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.
 
З моменту окупації півострова Крим Збройними силами РФ у 2014 році, підозрюваний активно будував свою кар’єру в незаконно створених органах влади держави-окупанта. У травні 2022 року, указом керівника окупаційної адміністрації Криму призначений на посаду «Міністром сільського господарства РК».
 
Саме до компетенції вказаного «міністра» входять питання із забезпечення логістичних зав’язків стосовно перевезення окупантами українського зерна через Крим.
 
Таким чином, підозрюваний добровільно обійняв посаду пов’язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у незаконному органі державної влади на тимчасово окупованому півострові Крим. 
 
Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим та м. Севастополі.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним актом суду.

кількість переглядів: 1208