Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
21.10.2022

Сприяли становленню окупаційних органів прокуратури на півострові: заочно судитимуть 4 кримських «прокурорів»

Прокуратура автономії, в порядку спеціального досудового розслідування, скеровувала до суду 4 обвинувальні акти стосовно 4 колишніх працівників прокуратур АР Крим, що лишились працювати після окупації півострова. Дії обвинувачених кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає до п’ятнадцяти років позбавлення волі.
 
Встановлено, що 4 прокурори, які працювали у прокуратурах різних районів АР Крим, після окупації півострова ЗС РФ, зрадили присязі та перейшли на службу до окупантів. Обвинувачені обійняли посади «заступника прокурора Сімферопольської міжрайонної природоохоронної прокуратури», «помічника прокурора м. Євпаторія», «старшого помічника прокурора Роздольненського району» та «прокурора прокуратури Красногвардійського району».
 
Окрім цього, встановлено, що одна з обвинувачених у подальшому зайняла посаду судді у окупаційному Красногвардійському районному суді Республіки Крим. У травні цього року саме вона ухвалила незаконне рішення про визнання голови ЦВК Курултаю кримськотатарського народу винним у адміністративному правопорушенні, а саме у «пропаганді та публічній демонстрації нацистської атрибутики» через допис, розміщений у соціальній мережу фейсбук від 1 березня 2014 року.
 
Своїми діями та рішеннями обвинувачені надавали допомогу представникам держави-окупанта у становленні та зміцненні окупаційних органів прокуратури на півострові, а також надавали допомогу представникам держави-окупанта у проведенні підривної діяльності проти України.
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі.
 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 2213