Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
27.03.2023

Колабораційна діяльність: прокуратура автономії підозрює керівника однієї з окупаційних «адміністрацій» в Криму

Прокуратура автономії повідомила про підозру окупаційному голові «адміністрації Роздольненського району Республіки Крим».

Слідством встановлено, що підозрюваний, з початку тимчасової окупації Криму ЗС РФ, займав різні керівні посади у незаконно створених окупаційних органах півострова. Влітку минулого року чоловіка призначили  виконувати обов’язки голови «адміністрації Роздольненського району Республіки Крим», а з початку 2023 року він вже був призначений на цю посаду.

Очільник окупаційної адміністрації займався організацією роботи та виконанням представницьких функцій у взаємодії з ворогом. В його обов’язки також входило організовувати заходи з територіальної оборони у закладах муніципальної освіти та мобілізації в Роздольненському районі.

Дії підозрюваного кваліфіковано як колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Йому загрожує до десяти років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим.


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 


кількість переглядів: 879