Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
29.03.2023

Повідомлено про підозри ще п’ятьом підприємцям-колаборантам з півострова

Прокуратура автономії повідомила про підозри ще 5 підприємцям, які співпрацювали з державою-окупантом та забезпечували роботу окупаційних правоохоронних структур в Криму. Їхні дії кваліфіковано як колабораційна діяльність (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі. 

У 2022 році підозрювані уклали контракти на поставку товарів та надання послуг з окупаційними установами, що фінансуються з державного бюджету РФ: «слідчим ізолятором № 1 Управління Федеральної служби виконання покарань по Республіці Крим та м. Севастополю»», «виправною колонією № 2 Управління Федеральної служби виконання покарань по Республіці Крим та м. Севастополю»», «кримським філіалом «Краснодарського університету МВС РФ», «Центром господарського і сервісного забезпечення МВС по Республіці Крим»» та «Регіональним центром з підготовки до військової служби і військово-патріотичному вихованню» («Крымпатриотцентр»).

Майже всі послуги були надані у рамках державного оборонного замовлення ворога. Внаслідок злочинних дій підприємці загалом отримали з держбюджету РФ понад 12 млн російських рублів (понад 5,8 млн грн).

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим.

Наразі судами вже розглядаються 13 обвинувальних актів за фактами колабораційної діяльності в Криму, повідомлено про підозри ще 20 особам.


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 


кількість переглядів: 1295