Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
29.10.2015

Прокуратура АР Крим висловлює свою позицію щодо постанови незаконно створеного кримського суду про так званий «заочний арешт» лідера Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

Із засобів масової інформації стало відомо, що 6 жовтня,  незаконно утвореним на території окупованого Російською Федерацією півострову Крим судовим органом - Київським районним судом міста Сімферополя винесено постанову про арешт лідера Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова. Так званим «органом правосуддя» Чубарову Р.А., який обвинувачується Управлінням Федеральної служби безпеки по Республіці Крим та м. Севастополю у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 280.1 КК РФ (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації), обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 2 місяців, обчислення якого визначено з моменту його екстрадиції на територію Російської Федерації або фактичного затримання на території Російської Федерації.
 
Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН щодо територіальної цілісності України від 27.03.2014 ГА ООН підтверджено суверенітет і територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах. Крім того, Генеральною Асамблеєю закликано всі держави, міжнародні організації та спеціалізовані установи не визнавати ніяких змін статусу Автономної Республіки Крим та міста Севастополя на підставі референдуму і утримуватися від будь-яких дій або поведінки, які можуть бути інтерпретовані як визнання будь-якої зміни статусу.
 
Крім того, відповідно до Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» тимчасово окупована територія півострову Крим є невід’ємною частиною території України, на яку поширюється дія Конституції та законів України.Будь-які органи, їх посадові та службові особи на тимчасово окупованій території та їх діяльність вважаються незаконними, якщо ці органи або особи створені, обрані чи призначені у порядку, не передбаченому законом.
 
Таким чином, усі так звані «органи влади» Республіки Крим, в тому числі Київський районний суд міста Сімферополя, а також Управління ФСБ по Республіці Крим та м. Севастополю, є незаконно утвореними.
 
Таке рішення є політичною забаганкою злочинців, які незаконно узурпували владу на території Автономної Республіки Крим. Це чергова невдала спроба легітимізувати те беззаконня, яке панує зараз на території окупованого півострову.
 
Квазі-судове рішення про «арешт» Рефата Чубарова – це спроба залякати тих, хто бореться проти свавілля країни-агресора, яка прагне розірвати єдність України та не допустити відновлення суверенітету над Кримом.
 
Наголошуємо, що усі особи, причетні до цієї політичної розправи, будуть притягнуті до юридичної відповідальності.   

кількість переглядів: 6357