Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
20.04.2016

Правоохоронними органами АР Крим в черговий раз встановлене грубе порушення прав і свобод осіб незаконно утвореними органами на тимчасово окупованій території півострову Крим.

Так, за результатами опрацювання даних мережі Інтернет установлено, що 18-19 квітня 2016 року озброєними співробітниками незаконного утвореного на території анексованого Російською Федерацією півострову Крим органу безпеки – підрозділу ФСБ РФ, на підставі рішень так званих судів, прийнятих за клопотанням «органів прокуратури в Криму», усупереч чинному законодавству України, проведено ряд обшуків у будинках осіб кримськотатарської національності, а також журналістів М. Семени та Р. Люманова.
 
Крім того, вказаними особами протиправно затримано декілька осібнібито у зв’язку з їхньою причетністю до організації Хізбут-Тахрір.
 
Таким чином, незаконно створені на тимчасово анексованій території півострову Крим органи вкотре з надуманих причин грубо порушують основні права і свободи людини та громадянина на свободу, особисту недоторканність та недоторканість житла чи іншого володіння особи, що гарантовані не тільки Конституцією України, а й рядом міжнародних актів.
 
За вищевказаними фактами прокуратурою АР Крим розпочато низку кримінальних проваджень за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі людини) та ч. 2 ст. 162 КК України (порушення недоторканості житла).
 
Відповідно до ч. 2 ст. 12 Закону України   «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» матеріали вищевказаних кримінальних проваджень направлено до Генеральної прокуратури України для визначення підслідності.

кількість переглядів: 4125