Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
09.08.2017

Звернення прокурора АР Крим до корінних народів Криму у зв’язку з відзначенням Міжнародного дня корінних народів світу

Шановні кримчани!
Ürmetli qırımlılar!
 
Четвертий рік окупаційною владою здійснюються систематичні та масштабні порушення прав людини на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Такі порушення стосуються, в першу чергу, прав корінних народів. Порушується право на їхній вільний розвиток на своїй землі, освіту рідною мовою та свободу віросповідання. Здійснюється тиск на кримськотатарський народ, зазнають репресій мешканці півострову, які активно проявляють свою громадянську позицію щодо належності Криму Україні, відбувається переслідування за національною та етнічною ознакою.

У зв’язку з цим значна кількість представників корінних народів Криму була вимушена покинути територію півострова після окупації. Вимушене переселення кримчан у зв’язку з неможливістю жити в створених умовах  є воєнним злочином, оцінку якому дасть не лише суд, а й уся світова спільнота.

Запевняю вас, що прокуратурою Автономної Республіки Крим докладаються усі зусилля для притягнення до відповідальності осіб, винних в окупації півострову та тих, хто свідомо порушує основоположні права громадян на півострові.

Більше того, ми готуємо доказову базу вчинення незаконних дій окупаційної влади для розгляду в міжнародних судових інстанціях.

Прокурор Автономної Республіки Крим              
Гюндуз Мамедов

кількість переглядів: 2987