Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
11.04.2018

Капітану судна «НОРД» повідомлено про підозру за незаконний рибний промисел

10 квітня 2018 року прокуратурою Автономної Республіки Крим та слідчим відділом ГУ СБУ в АРК капітану риболовецького судна «НОРД» повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним промислом)КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що риболовецьке судно «НОРД» здійснювало рибний промисел в Азовському морі на підставі так званого «Разрешения на добычу (вылов) водных морских ресурсов», виданого «Азово-Черноморским территориальным управленнием Федерального агентства по рыболовству» та інших документів, виданих органами, що діють на тимчасово окупованій території півострову Крим.

Їх діяльність, відповідно до ч. 2 ст. 9 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», є незаконною.

На даний час, враховуючи невелику тяжкість злочину, до Херсонського міського суду внесено клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання з покладанням відповідних обов’язків.

кількість переглядів: 4519