Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
25.06.2018

До суду скеровано обвинувальний акт відносно так званого «Министра здравоохранения Республики Крым»

Прокуратурою Автономної Республіки Крим та Головним управлінням Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення так званим «Министром здравоохранения Республики Крым» кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений, перебуваючи на вказаній посаді, надавав допомогу окупаційній владі шляхом сприяння в організації проведення незаконного референдуму про незалежність півострова, а також схиляння мешканців Криму до набуття громадянства Російської Федерації, що підтверджено здобутими доказами, зокрема, висновками експертиз (портретної і лінгвістичної), показаннями свідків тощо. 

25 червня обвинувальний акт направлено до Апеляційного суду м. Києва для вирішення питання щодо визначення підсудності, в порядку, передбаченому ст. 12 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» та подальшого розгляду по суті.

кількість переглядів: 4281