Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
11.07.2018

Прокурор АР Крим відкрив приміщення одного з відділів прокуратури автономії у Херсоні

Сьогодні, 11 липня, за участю прокурора Автономної Республіки Крим Гюндуза Мамедова відбулося урочисте відкриття приміщення, у якому розміщується відділ нагляду за додержанням законів органами СБУ, державної прикордонної та фіскальної служб (з постійним місцем дислокації у м. Херсон та Херсонській області) прокуратури АРК.
У заході взяли участь представники правоохоронних органів Криму, прокурор Херсонської області, заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації, представник Сектору у Херсонській області Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, представники правозахисних організацій Української Гельсінської спілки з прав людини та Крим SOS, і представники засобів масової інформації.
Під час брифінгу прокурор Автономної Республіки Крим розповів про результати роботи цього підрозділу
«На сьогоднішній день прокурорами відділу здійснюється процесуальне керівництво в 60 кримінальних провадженнях. За шість місяців цього року взято участь в 56 судових засіданнях», - повідомив Гюндуз Мамедов.

Він уточнив, що в переважній більшості це кримінальні провадження за фактами вчинення злочинів проти основ національної безпеки.

«У цьому році працівниками відділу закінчено досудове розслідування у 12 кримінальних провадженнях, з яких до суду направлено 11 обвинувальних актів за фактами вчинення державної зради», - сказав прокурор АР Крим.

Також, Гюндуз Мамедов заначив, що за фактом вчинення державної зради повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення 58 депутатам Севастопольської міської ради, в суд вже направлено 20 обвинувальних актів з числа цих депутатів.

 Окрім цього, прокурор автономії розповів про інші резонансні провадження.

«У Дніпровському районному суді міста Києва вже розглядаються обвинувальні акти стосовно представників так званого «уряду Республіки Крим», а саме колишнім міністром охорони здоров'я і заступником міністра спорту. Призначені експертизи та повідомлено про підозру фактичному керівникові «РИА новости Украина», депутату Євпаторійської міської ради, і громадянці України, яка проводила активну роботу під час виборів Президента РФ на території Криму», - сказав Гюндуз Мамедов.

Він наголосив, що до 2014 року, до окупації півострова, звинувачення в державній зраді носили одиничний характер, тому цей напрямок є досить новим і відповідно більш складним для слідчих і прокурорів.

«Ми можемо направити в суд обвинувальний акт виключно маючи незаперечні докази винуватості особи. А враховуючи, що територія окупована, проведення слідчих дій ускладнене, тому нам важливо розуміння суспільства в тому, що обвинувальні акти не можуть щодня направлятися в суди. Результат, безумовно, важливий, але мета не повинна виправдовувати засоби», відзначив прокурор.
Окрім злочинів проти основ національної безпеки, співробітники відділу прокуратури, який розміщується в Херсоні, здійснюють процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за фактами порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.
Гюндуз Мамедов подякував працівникам відділу за відповідальне ставлення до роботи та належну організацію співпрацю з іншими правоохоронними органами у Херсоні.

кількість переглядів: 3506