Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
25.07.2018

Правоохоронні органи Криму повинні переходити на новий етап роботи, - Ігор Поночовний

Про це зазначив заступник прокурора АР Крим Ігор Поночовний під час засідання координаційної наради правоохоронних органів Криму щодо стану злочинності та розкриття злочинів, вчинених на тимчасово окупованій території півострову упродовж шести місяців 2018 року.

«Проведення координаційної наради зумовлене, в першу чергу, необхідністю переходу правоохоронних органів автономії на новий етап роботи з протидії злочинності в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі», - сказав Ігор Поночовний.

Він пояснив, що під переходом на новий етап роботи мається на увазі, в першу чергу, організовану та ініціативну роботу оперативних підрозділів з виявлення кримінальних правопорушень, а також систематичне та цілеспрямоване розслідування кримінальних правопорушень, вчинених на тимчасово окупованій території.

«Не потрібно чекати коли в засобах масової інформації з’явиться та чи інша інформація про чергове судно, яке зайшло до закритого порту в Криму, щоб покласти це в основу свого рапорту про виявлений злочин. Потрібно самостійно виявляти такі факти і бути готовими до вжиття миттєвих заходів відносно правопорушників, тобто завжди бути на крок вперед», - звернувся до правоохоронців заступник прокурора АР Крим.

Також, Ігор Поночовний зазначив, що до прокуратури Автономної Республіки Крим надходять повідомлення про вчинені злочини на тимчасово окупованій території і з центрального апарату Служби безпеки України, і від Державної прикордонної служби України, і з Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, і звичайно, від правозахисних організацій.
 

«Всі ці структури можуть виявляти кримінальні правопорушення, вчинені в Криму, а оперативні підрозділи, які створені безпосередньо для цієї роботи – зволікають з цим і не проявляють ініціативи», - зауважив заступник прокурора.

Окрім цього, він наголосив на потребі узгодження дій та налагодженням обміну інформації між ГУ Нацполіції в АРК та м. Севастополі і ГУ СБУ в АРК (з постійним місцем дислокації в м. Херсон) щодо виявлення та розслідування злочинів, вчинених представниками незаконних збройних формувань, таких як «Самооборона Криму», «Казаки», «Ночные волки», «Народная дружина», «Рубеж» тощо.

кількість переглядів: 4017