Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
26.07.2018

Прокуратурою АРК проводиться активна робота зі встановлення осіб, які вчинили державну зраду, серед колишніх працівників правоохоронних органів в Криму, - Микола Іванець

Про це під час засідання координаційної наради правоохоронних органів Криму щодо стану злочинності та розкриття злочинів, вчинених на тимчасово окупованій території півострову упродовж шести місяців 2018 року зазначив перший заступник прокурора АР Крим Микола Іванець.

«Слідчим управлінням прокуратури Автономної Республіки Крим здійснюється досудове розслідування у 123 кримінальних провадженнях за фактами вчинення державної зради. У ході досудового розслідування встановлено штатну чисельність 18 правоохоронних органів, які працювали на території Автономної Республіки Крим та у місті Севастополі до окупації півострову, яка складає близько 18 600 осіб», - сказав Микола Іванець.

Він підкреслив, що завдяки слідчого відділу прокуратури автономії встановлено повні ідентифікаційні дані щодо більше 9 000 осіб.

«Збір доказів здійснюється переважно слідчими прокуратури. Сьогодні ми маємо відповідні реєстри, які містять необхідну інформацію по понад 4 000 осіб із числа правоохоронців», - повідомив перший заступник прокурора.

Ним було наголошено на необхідності покращення співпраці з співробітниками Служби безпеки України в частині встановлення осіб, які перейшли на роботу до незаконно утворених органів окупаційної влади та вчинили державну зраду.

За його словами, також це стосується і Державної прикордонної служби України, але з питань перетину громадянами державного кордону України та адміністративної межі з Кримом.

«Більш злагоджена робота правоохоронних органів сприяла б ефективному розслідуванню злочинів, вчинених проти основ національної безпеки України та покаранню винних», - звернувся до присутніх Микола Іванець.
 

кількість переглядів: 5038