Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
27.07.2018

До суду скеровано обвинувальний акт відносно так званого «депутата Євпаторійської міської ради»

Прокуратурою Автономної Республіки Крим до Апеляційного суду м. Києва направлено обвинувальний акт відносно громадянина України - депутата так званого незаконно утвореного органу місцевого самоврядування «Евпаторийского городского совета» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України для визначення підсудності за одним з районних судів м. Києва та подальшого розгляду по суті.

Досудовим розслідуванням встановлено, що під час подій, які відбувалися у  березні 2014 року в Криму, "депутат" забезпечував перевезення членів незаконно утворених організацій «Черного казачества», «Самообороны Крыма» та інших учасників озброєних формувань для захоплення адміністративних будівель та органів місцевого самоврядування, а також для забезпечення проведення незаконного референдуму на території м. Євпаторія. 

Окрім того, даний громадянин України, усвідомлюючи, що територія АР Крим з 20.02.2014 року є тимчасово окупованою внаслідок збройної агресії Російської Федерації, висунув свою кандидатуру на так звані «вибори до органів місцевого самоврядування «Евпаторийского городского совета», створеного окупаційними органами влади Російської Федерації на території півострову, від політичної партії «Единая Россия» та був обраний в якості «депутата Евпаторийского городского совета» по одномандатному виборчому округу № 2 в м. Євпаторія, діяльність якого суперечила положенням Конституції України та Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» і була направлена на зміну меж території України та її державного кордону України.

кількість переглядів: 3272