Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
18.08.2018

Ліквідовано злочинну діяльність організованої групи шахраїв

Під процесуальним керівництвом прокуратури Автономної Республіки Крим, 14.08.2018 Головним управлінням Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі спільно з Департаментом стратегічних розробок НПУ затримані чотири особи, які з початку 2016 року в м. Києві організували шахрайську схему з заволодіння грошових коштів громадян, які проживають на тимчасово окупованій території півострову Крим.

У своїй діяльності вони використовували ролик з участю переможниці телевізійного проекту «Битва екстрасенсів».  Вартість послуг шахраїв складала від 40 до 60 тисяч доларів США з одного клієнта.

Водночас, у разі відмови потерпілих від сплати грошових коштів, група осіб їх залякувала, погрожуючи їм настанням негативних наслідків: тяжкої хвороби, а в деяких випадках - і смертю потерпілих або їх родичів.    
Одна з таких постраждалих, яка проживає в Криму, звернулася по допомогу до Головного управління Національної поліції  в АР Крим та м. Севастополі.

Затриманим повідомлено про підозру у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч.3,4 ст.190 КК України та обрано запобіжний захід Приморським районним судом м. Одеси у вигляді тримання під вартою. 
 

Крім того, за місцем їх мешкання, а також за місцем орендованого приміщення у м. Києві проведені санкціоновані обшуки, під час яких вилучені докази вчинення вищевказаних незаконних дій у вигляді:

- рукописних записів з даними потерпілих на загальну кількість близько 100 осіб;

- мобільних терміналів за допомогою яких здійснювався телефонний зв’язок з потерпілими;

- інструкцій, щодо проведення розмов з потерпілими, направленими на їх залякування та вимагання грошових коштів;

- даних про отримання грошових коштів від потерпілих;

- грошових коштів здобутих злочинним шляхом.
 

Окрім цього, під час проведення обшуків викрито ще один злочинний напрямок вказаної групи, направлений на заволодіння грошовими коштами громадян, які проживають на материковій частині України у вигляді реалізації «біохімічних добавок» - так званих «БАДів».
 

Досудове розслідування триває.

кількість переглядів: 4290