Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
04.10.2018

Прокуратурою Автономної Республіки Крим направлено до суду обвинувальний акт стосовно командира роти «Самооборони Криму»

Прокуратурою Автономної Республіки Крим та слідчим відділом Головного управління Національної поліції в автономній Республіці Крим та м. Севастополі завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно командира однієї з рот незаконно створеного збройного формування «Самооброна Криму», який обвинувачується у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України за ч.5 ст.260, ч.2 ст.110 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що вказаний командир роти у складі незаконного формування «Самооборона Криму» приймав безпосередню та активну участь в розгоні проукраїнськи налаштованих громадян та захоплені адміністративної будівлі Верховної Ради Автономної Республіки Крим, що потягло тяжкі наслідки, у вигляді зміни меж території України.

«Нами встановлено, що представники «Самооборони Криму» відіграли значну роль в спробі окупації півострову, як приклад, отримано докази причетності її учасників до катувань та викрадень українських активістів. У 2018 році, за результатами зібраних доказів,  ми встановили особи 900 членів незаконно створеного збройного формування «Самооборона Криму» і 64 його представникам вже повідомлено про підозри за створення та участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях, оголошено їх у розшук. Зараз ми скеровуємо до суду обвинувальний акт щодо керівника однієї з рот незаконного збройного формування і продовжуємо проводити слідчі дії для притягнення всіх членів «Самооборони Криму», а також тих, хто забезпечував їх зброєю і фінансував злочинну діяльність, до відповідальності», – зазначив прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов.

За результатами спеціального досудового розслідування щодо зазначеної особи до Апеляційного суду м. Києва направлено обвинувальний акт для визначення підсудності за одним з районних судів м. Києва та подальшого судового розгляду.
Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавленні волі строком до 15 років з конфіскацією майна.

Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).

кількість переглядів: 3369