Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
10.10.2018

Гюндуз Мамедов: Затверджена Генеральним прокурором України Стратегія прокуратури Автономної Республіки Крим передбачає розробку методології розслідування воєнних злочинів

Затверджена Генеральним прокурором України Стратегія прокуратури Автономної Республіки Крим передбачає розробку методик розслідування і процесуального керівництва кримінальних правопорушень, які відповідно до норм міжнародного гуманітарного права є воєнними злочинами і злочинами проти людяності, і охоплюються статтею 438 Кримінального кодексу України.

Ці методики будуть містити особливості, пов'язані з розслідуванням злочинів, які вчиняються на тимчасово окупованих територіях і являють собою порушення законів і звичаїв ведення війни.

«У зазначеній категорії кримінальних проваджень відсутня будь-яка слідча або судова практика. Перед нами щодня виникає незліченна кількість питань: як правильно кваліфікувати дії осіб, причетних до скоєння злочинів, як зібрати докази без доступу до території, як їх оформляти, як готувати повідомлення до МКС, - зазначає прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов.

Кожен день, відповідаючи на ці питання, прокуратура АР Крим формує практику розслідування і здійснення процесуального керівництва, особливості якої будуть закріплені в методичних документах, які зможуть застосовувати в своїй роботі всі органи правопорядку.
 

кількість переглядів: 2801