Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
19.10.2018

Прокуратура Автономної Республіки Крим передала арештоване судно "НОРД" до АРМА

Прокуратурою Автономної Республіки Крим, 19.10.2018, на виконання ухвали Херсонського міського суду Херсонської області, речовий доказ у кримінальному провадженні - судно СЧС «Норд» (бортовий номер Ч -13-0057) передано Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів(АРМА).

"Мета передачі судна – здійснення всіх заходів з управління  з метою збереження чи збільшення вартості активів або передачі активів в управління на підставі договору управління чи розпорядження, або реалізації відповідних активів з подальшим розміщенням готівкових коштів на рахунках у державних банках до закінчення кримінального провадження, "- зазначив начальник управління прокуратури АР Крим Євген Комаровський.

Зазначене рішення прийнято з метою збереження бюджетних коштів, які витрачаються на утримання арештованого судна на території морського порту «Бердянськ».

Нагадуємо, що 04.10.2018 прокуратурою Автономної Республіки Крим до Апеляційного суду м. Києва спрямовано обвинувальний акт відносно громадянина України - капітана судна СЧС «Норд» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332-1 КК України (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї з метою заподіяння шкоди інтересам держави) для визначення підсудності та подальшого розгляду по суті.

Так, капітан судна СЧС «Норд», на шкоду інтересам України забезпечив незаконний виїзд з тимчасово окупованої території України поза межами дозволених Порядком контрольних пунктів перетину адміністративного кордону з півостровом Крим членам екіпажу зазначеного судна, з метою промислового вилову риби.

кількість переглядів: 4760