Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
06.11.2018

Затримано громадянина України, який підозрюється у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України

Сьогодні, 06.11.2018 прокуратурою Автономної Республіки Крим спільно з працівниками Служби безпеки України в рамках кримінального провадження за фактами розв’язання Російською Федерацією агресивної війни в інформаційній сфері щодо України проведений обшук за місцем мешкання громадянина України, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 110 ч. 2 КК України - посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, шляхом створення та розміщення в мережі Інтернет ряду відео сюжетів із закликами про зміну меж території та державного кордону України.

Під час обшуку виявлені та вилучені предмети і документи, які підтверджують вчинення зазначеною особою інкримінованого кримінального правопорушення та свідчать про продовження ним своєї злочинної діяльності на шкоду суверенітету та  територіальної цілісності України.

За наслідками проведеного обшуку, вказаний громадянин затриманий. Найближчим часом до суду буде спрямовано клопотання про обрання відносно нього запобіжного заходу, у вигляді тримання під вартою на час проведення досудового розслідування.

Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).

кількість переглядів: 3962