Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
09.11.2018

Прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов виступив з лекцією в Стенфорді

8 листопада 2018 року прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов прочитав лекцію на тему "Розслідування міжнародних воєнних злочинів в Криму” в Стенфордському університеті (Каліфорнія, США).

“В своєму виступі я хочу розповісти про історію Криму, історію посягань Росії на кримські землі, про окупацію Криму в 2014 році, злочини російського режиму та роботу прокуратури АР Крим в цих умовах,” – зазначив прокурор на початку лекції.

Слухачі, серед яких студенти та викладачі Стенфорду, поставили ряд запитань спікеру після виступу.

Зокрема, колишній посол США в Україні Стівен Пайфер поцікавився механізмом комунікації з кримських питань між прокуратурою АР Крим та Росією, як країною, яка здійснює фактичний контроль над територією окупованого півострову.

Також живий інтерес в аудиторії викликало питання співпраці прокуратури автономії з Міжнародним кримінальним судом.

Всі присутні мали можливість отримати інформаційні матеріали по темі виступу, підготовлені прокуратурою АР Крим, в друкованому та електронному вигляді.

Прокуратура АР Крим виражає вдячність Роману Романову, директору програми Міжнародного фонду “Відродження”,  Кармен Ченг, директору з правових питань правозахисної організації Центр правосуддя та підзвітності, Тодду Фоглесонгу, професору з питань світових стандартів Школи Мунка з глобальної політики за можливість представити свою роботу в одному з передових світових університетів.

Також вдячні за допомогу в підготовці виступу Дарії Свиридовій з Української Гельсинської спілки з прав людини та Антону Кореневичу з Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка.
 

кількість переглядів: 3418