Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
23.11.2018

ПРОКУРАТУРА АР КРИМ СКЕРУВАЛА ДО СУДУ ОБВИНУВАЛЬНИЙ АКТ СТОСОВНО КОЛИШНЬОГО ДЕПУТАТА КРИМСЬКОГО ПАРЛАМЕНТУ

Прокуратурою Автономної Республіки Крим за результатами проведеного спеціального досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього депутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).


У ході розслідування кримінального провадження отримано беззаперечні докази того, що у березні-квітні 2014 року вказаний депутат Верховної Ради Автономної Республіки Крим надав допомогу та сприяв окупації Криму.

Зокрема, за його безпосередньої участі незаконно прийнято так звану «Конституцию Республики Крым» та ряд постанов Верховної ради Автономної Республіки Крим, в результаті чого було створено нелегітимне державне утворення «Республіка Крим».

Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.

Нагадуємо, що це 101 скерований до суду обвинувальний акт щодо посадовців АР Крим, які обвинувачуються у державній зраді. В одному з таких проваджень суд виніс обвинувальний вирок з призначенням реальної міри покарання у вигляді позбавлення волі: 19 листопада 2018 року, вироком Дніпровського районного суду м. Києва колишнього депутата Верховної Ради АР Крим 6 скликання Ганиша В.В.,  засуджено до покарання у вигляді позбавлення волі на строк 12 років.

кількість переглядів: 3035