Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
12.12.2018

Херсонський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури АР Крим та залишив під арештом керівника «РИА Новости Украина»

11 грудня 2018 року Херсонський апеляційний суд відмовив у клопотанні сторони захисту та залишив без змін запобіжний захід у вигляді тримання під вартою керівника незареєстрованої організації «РИА  Новости Украина».

Нагадуємо, що 15 травня 2018 року, Служба безпеки України та прокуратура Автономної Республіки Крим затримали в Києві керівника незареєстрованої організації «РИА  Новости Украина», який підозрюється у вчиненні дій передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 263 КК України (державна зрада, придбання та зберіганні вогнепальної зброї). 01 листопада Херсонський міський суд Херсонської області продовжив тримання під вартою підозрюваного до 8 місяців, тобто до 28.12.2018.

Процесуальне керівництво у цьому кримінальному провадженні здійснює прокуратура АР Крим.

Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).

кількість переглядів: 3642