Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
12.12.2018

Представник прокуратури АР Крим розповіла про застосування норм міжнародного гуманітарного права в роботі правоохоронців автономії

Представник прокуратури Автономної Республіки Крим взяла участь у Круглому столі до річниці прийняття Загальної декларації прав людини, організованому Кримським центром Української асоціації міжнародного права спільно з Таврійським національним університетом імені В.І. Вернадського та офісом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.
 
Під час заходу було освітлено особливості розслідування міжнародних воєнних злочинів, які вчиняються на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.
 
Доповідач звернула увагу на специфіку роботи прокуратури в умовах відсутності території, застосування норм міжнародного гуманітарного та міжнародного кримінального права під час розслідування кримінальних проваджень, а також використання національних (основних) та міжнародних (компліментарних) механізмів притягнення до кримінальної відповідальності винних осіб з метою забезпечення реалізації принципу невідворотності покарання за вчинені злочини.
 
Висловлюємо вдячність за запрошення та організацію заходів, присвячених питанням захисту прав людини, зокрема, в умовах міжнародного збройного конфлікту та окупації частини території України.

кількість переглядів: 2418