Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
13.12.2018

ПРЕДСТАВНИК ПРОКУРАТУРИ АРК ВЗЯЛА УЧАСТЬ У ПРЕДСТАВЛЕННІ ПРОКУРОРОМ МІЖНАРОДНОГО КРИМІНАЛЬНОГО СУДУ ЗВІТУ З ПОПЕРЕДНЬОГО РОЗСЛІДУВАННЯ ЗА 2018 РІК У М. ГААГА

Заступник начальника управління нагляду у кримінальному проваджені прокуратури Автономної Республіки Крим Єлизавета Дзігора 10 грудня 2018 року у м. Гаага, в межах 17-ї сесії Асамблеї держав-учасниць Міжнародного кримінального суду, взяла участь у представленні Прокурором Міжнародного кримінального суду Фату Бенсудою, Звіту її Офісу з попереднього розслідування за 2018 рік, зокрема ситуації в Україні.
         Цього ж дня, під час Асамблеї відбувся захід, організований за участі представників Міжнародного фонду «Відродження», українських правозахисних неурядових організацій «Регіональний центр прав людини», Українська Гельсінська спілка з прав людини та інших, під головуванням Антона Кориневича кандидата юридичних наук, доцента, координатора роботи Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка. Протягом кількох годин говорили про важливість ратифікації Україною Римського Статуту Міжнародного кримінального суду, задокументовані факти воєнних злочинів та злочинів проти людяності, що вчиняються державою-окупантом в Криму та на Донбасі.
         У своєму виступі під час заходу представник прокуратури АР Крим Єлизавета Дзігора наголосила на важливості співпраці прокуратури Автономної Республіки Крим з неурядовими правозахисними організаціями з метою документування фактів вчинення воєнних злочинів та злочинів проти людяності на тимчасово окупованій території півострова Крим. Вона нагадала, що позитивним результатом такої тісної співпраці стало подання протягом 2016-2018 року прокуратурою Автономної Республіки Крим спільно з українськими правозахисними неурядовими організаціями Українська Гельсінська спілка з прав людини, «Регіональній центр прав людини» та Crimean Human Rights Group  до Міжнародного кримінального суду 4 інформаційних повідомлень щодо вчинення державою-окупантом воєнних злочинів: переміщення та видворення осіб, переміщення засуджених, порушення права власності, а також примус громадян України – жителів тимчасово окупованої території до служби в Збройних силах Російської Федерації. Надзвичайно важливим є те, що всі ці склади воєнних злочинів, відображені у Звіті Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду з попереднього розслідування за 2018 рік.
Прокуратура АР Крим виражає вдячність Роману Романову, директору програми Міжнародний фонд "Відродження" та прокурору зі зв’язку для Євроюсту від України Мирославі Красноборової за можливість участі у 17-ій сесії Асамблеї держав-учасниць Міжнародного кримінального суду.

кількість переглядів: 3065