Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
18.12.2018

Прокуратура АР Крим домовилась про співпрацю з Інститутом міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка

Сьогодні, 18 грудня 2018 року під час зустрічі прокурора АР Крим Гюндуза Мамедова та директора Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка Валерія Копійки відбулось підписання Угоди про правову допомогу та співробітництво між прокуратурою АР Крим та Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Гюндуз Мамедов зазначив, що укладення Угоди відповідає закладеному в Стратегії розвитку прокуратури АР Крим пріоритету використання  наукових здобутків в діяльності прокуратури та органів правопорядку автономії в умовах тимчасової окупації,  а також сприятиме підвищенню кваліфікації працівників.

Валерій Копійка повідомив, що фахівці в галузі міжнародного права повинні сприяти прокуратурі Автономної Республіки Крим у виконанні її важливих для держави функцій, зокрема, розслідуванні воєнних злочинів та злочинів проти людяності, вчинених на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Укладення цього документа дозволить розширити співробітництво між відомствами, посилити обмін необхідною інформацією та професійними знаннями, а також створювати спільні проекти з питань, що становлять взаємний інтерес, і вивчати нові можливості для взаємодії.

Угода передбачає, що учасники вживають усіх можливих заходів у межах своїх функцій і повноважень, з метою співробітництва з питання застосування норм міжнародного гуманітарного права і міжнародного кримінального права.

Сторони задекларували наміри щодо проведення спільних заходів у форматі круглих столів, конференцій, дискусій, тренінгів та інших освітніх заходів з міжнародного гуманітарного права та міжнародного кримінального права, а також висловили сподівання на ефективні результати від об’єднання зусиль у справі захисту прав і свобод людини.

кількість переглядів: 2707