Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
19.12.2018

Прокуратура АР Крим взяла участь у черговому раунд консультацій Україна-ЄС з питань правових наслідків тимчасової окупації АР Крим та м. Севастополь (м. Брюссель, Королівство Бельгія).

18 грудня 2018 року відбувся черговий раунд консультацій Україна-ЄС з питань правових наслідків тимчасової окупації АР Крим та м. Севастополь (м. Брюссель, Королівство Бельгія).

Українську делегацію складали представники з Міністерства закордонних справ України, Міністерства інформаційної політики України, Міністерства інфраструктури України та прокуратури Автономної Республіки Крим, яку представляв заступник прокурора автономії Ігор Поночовний.

Під час заходу І. Поночовний звернув увагу представників ЄС на систематичні та широкомасштабні порушення прав людини в Криму з боку представників окупаційної влади, що кваліфікуються як воєнні злочину. Окремо було акцентовано увагу на порушеннях санкційого режиму ЄС окремими європейськими компаніями, які ведуть незаконну господарську діяльність на тимчасово окупованій території півострову Крим.

Загалом, під час зустрічі Сторону ЄС проінформовано про всі заходи, які продовжує вживати Російська Федерація для легітимізації тимчасової окупації АР Крим та м. Севастополь.

Вказано на важливість ефективного реагування на факти порушення авіакомпаніями держави-окупанта закритого повітряного простору над Кримським півостровом та незаконні заходи суден до закритих кримських портів, обговорено проблему мілітаризації території півострову Крим й загострення безпекової ситуації в Чорному та Азовському морях та порушення у цьому контексті окупаційною владою норм міжнародного права.

Українською делегацією наголошено на необхідності продовження та посилення обмежувальних заходів, запроваджених ЄС у зв’язку із окупацією півострову Крим.

кількість переглядів: 2616