Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
21.12.2018

Прокуратура АР Крим розслідує факти порушень окупаційною владою норм захисту культурних цінностей в Криму

20 грудня 2018 року в Києві відбувся круглий стіл “Порушення гуманітарного права щодо захисту культурної спадщини на території тимчасово окупованого Крима: пошук міжнародно-правових шляхів збереження” організований Міністерством культури України та Міністерстовом інформаційної політики за участі Меджлісу кримськотатарського народу.

Представник прокуратури АР Крим Борис Паращук під час обговорення розповів про поточний стан справ та актуальних проблем у сфері взаємодії прокуратури Автономної Республіки Крим із державними органами та неурядовими організаціями у сфері реалізації захисту культурних цінностей на тимчасово окупованій території Криму. Також він розповів про факти, які вивчаються прокуратурою АР Крим в рамках кримінальних проваджень щодо порушення окупаційною владою норм захисту культурних цінностей в Криму.

За результатами проведення вказаного зібрання учасники напрацювали ряд подальших рекомендацій, спрямованих на покращення співпраці та координації дій в умовах наростаючої загрози об’єктам культурної спадщини України на території окупованого Криму.

кількість переглядів: 2671